Партія регіонів може не виконати рішення Януковича щодо Клюєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія регіонів може не виконати рішення Януковича щодо Клюєва

1276
Рішення президента України Віктора Януковича про те, що секретар РНБО Андрій Клюєв не буде очолювати виборчий штаб Партії регіонів, викликало нерозуміння у членів партії.
Про це з посиланням на власні джерела в Партії регіонів пише газета Комерсант-Україна.
За інформацією видання, для більшості партійців новина про вихід Клюєва зі штабу виявилася несподіваною. Кілька народних депутатів від Партії регіонів - одні відкрито, інші неофіційно - заявили виданню, що не підтримують ініціативу президента.
"Клюєва не можна дорікнути в якихось помилках за час роботи головою штабу. Тим більше неправильно говорити, що цей пост несумісний з його новою посадою. І я не думаю, що він зробив щось таке, що вимагало б витіснити його на узбіччя активного партійного життя", - заявив член президії політради Партії регіонів, народний депутат Василь Хара.
Як зазначає видання, в партії ведеться дискусія про можливість того, що рішення почесного лідера не буде виконано. "У нас, звичайно, є люди з серйозним організаторським досвідом, але найкращим варіантом для партії, як і раніше, залишається Клюєв. Тож ще подивимося, що буде", - заявив народний депутат Василь Кисельов. "Я думаю, для Клюєва ще не все втрачено. Цілком можливо, і я б цього хотів, що рішення буде переглянуто", - доповнив його Хара.
Хара також дав зрозуміти, що не сумнівається в причетності керівництва адміністрації президента до рішення Януковича - він зазначив, що рішення підготовлено "людьми, близькими до тіла Віктора Федоровича, але далекими від нього по суті, по духу".
Інший його колега на умовах анонімності був більш відвертим, звинувативши главу адміністрації президента Сергія Льовочкіна у веденні інформаційної війни проти Клюєва. "Боюся, як би про Віктора Федоровича не почали говорити, що він працює президентом в адміністрації Сергія Льовочкіна", - зазначив співрозмовник видання.
Анонімне джерело в адміністрації президента підтвердило, що там підтримали вихід Клюєва зі штабу: "Одна з претензій до Клюєва - те, що він був налаштований на перемогу за всяку ціну, хай навіть потім будуть говорити про "другу Білорусію". Нам така перемога не потрібна, тому що "розгрібати" міжнародні протести потім буде дуже складно".
Нагадаємо, 24 лютого в інтерв'ю українським телеканалам Віктор Янукович заявив, що секретар РНБО Андрій Клюєв не очолюватиме передвиборний штаб Партії регіонів на виборах до Верховної Ради 2012 року.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас