Цитрусові знижують ризик інсульту у жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цитрусові знижують ризик інсульту у жінок

49
Велика кількість цитрусових в раціоні може скорочувати ризик інсульту у жінок. До такого висновку дійшли дослідники з Університету Східної Англії (Великобританія).
Вчені чотирнадцять років спостерігали за 69 622 жінками, які кожні чотири роки повідомляли про своє харчування, включаючи детальну інформацію про вживання фруктів і овочів. При аналізі зібраних відомостей особлива увага приділялася шести основним підкласам флавоноїдів - флаванонам, антоцианам, флаван-3-олам, флавоноїдним полімерам, флавонолам і флавонам.
З'ясувалося, що між ризиком інсульту і вживанням флавоноїдів в цілому немає ніякого зв'язку. Проте жінки, які вживали максимальну кількість цитрусових, ставали жертвами ішемічного інсульту на 19% рідше від тих, хто їв ці фрукти рідко. Пояснюється це тим, що в цитрусових містяться флаванони; на думку вчених, саме ці речовини захищають від інсульту, покращуючи здоров'я кровоносних судин і перешкоджаючи запальним процесам, повідомляє compulenta.ru.
Хоча флаванони є також у цитрусових соках, дослідники рекомендують віддавати перевагу власне фруктам, оскільки в напоях, вироблених промисловим способом, дуже багато цукру.
Нагадаємо, раніше було встановлено, що регулярне споживання білих фруктів - яблук і груш - зменшує ймовірність порушення кровопостачання мозку, чого не можна сказати про жовті й помаранчеві фрукти.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас