На роботу з виборцями депутати витрачають по 100 тисяч дол. на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На роботу з виборцями депутати витрачають по 100 тисяч дол. на місяць

438
До старту парламентської кампанії ще більше півроку, а бажаючі потрапити в Раду вже почали працювати з виборцями. Причому за один день такої "обробки" вони витрачають сотні тисяч доларів.
За інформацією ТСН-Тиждень місяць роботи депутата в окрузі напередодні виборів коштує йому сотню тисяч доларів. Якщо провести нескладні математичні підрахунки з урахуванням 225 виборчих округів і сім місяців до виборів, отже - до кінця виборчої кампанії кандидати витратять близько мільярда доларів. І це тільки мажоритарники.
Доведеться викластися ще й тим, хто йде за списками партій. "В процесі про такі гроші не говорять: люди просто роблять вибори. Те, що вибори коштують грошей, теж не можна приховувати. І журналістика, і білборди, навіть просто приїхати до виборців поговорити - той же бензин коштує грошей", - говорить регіонал Олег Надоша.
Бютівець Сергій Терьохін запевняє, що грошей на вибори не витрачає - бо немає. "Гречку не роздаю, тому що грошей немає, і не буде. І працюю за принципом бабусиної пошти. У мене там мама дуже активна", - пояснює депутат.
Тим часом, регіонал Владислав Забарський чесно зізнається, чим завойовує прихильність виборців. "У школу м'ячі купували, наочні посібники для школи. Зараз допомагаємо видати до річниці звільнення Криму книгу, яку написав ветеран", - розповів Забарський.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас