ФРС не повинна втручатися в роботу грошово-кредитного ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС не повинна втручатися в роботу грошово-кредитного ринку

226
Проти додаткових покупок іпотечних боргових зобов'язань американським Центробанком виступили глави двох регіональних банків Федерального резерву - Джеймс Баллард з Сент-Луїса і Чарльз Плоссер з Філадельфії, повідомляє агентство Bloomberg.
На їхню думку, Федеральна резервна система (ФРС) не повинна настільки явно втручатися в роботу грошово-кредитного ринку.
Інфляційні ризики підвищуються, що робить втручання ФРС небезпечним для економіки, і разом з тим плачевний стан ринку житла обмежує ефективність заходів, які можуть бути вжиті ЦБ, вважає Дж.Баллард.
"Я побоююся, що продовження настільки посилених спроб використовувати заходи грошово-кредитного регулювання навіть тоді, коли механізм явно не працює, все зруйнують", - заявив він.
Між тим Ч.Плоссер зазначив розмивання меж між грошово-кредитною і податково-бюджетною політикою в США і запропонував залишити підтримку конкретних секторів економіки, включаючи житловий ринок, у віданні міністерства фінансів без втручання з боку Федрезерву.
Обидва керівники американського Центробанку не бачать необхідності в третьому раунді кількісного стимулювання (QE3) економіки США, принаймні, якщо ФРС не перегляне економічні прогнози зі значним зниженням. Разом з тим поки більшість представників ЦБ, які виступали в останні тижні, повністю не відкидають ймовірності додаткової підтримки.
ФРС за підсумками січневого засідання оголосила, що виключно низький рівень процентних ставок буде підтримуватися принаймні до кінця 2014 року, а не до середини 2013 року, як передбачалося раніше. Разом з тим багато економістів вважають, що Центробанк відійде від цієї позиції з поліпшенням економічної ситуації в США.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас