МВФ пішов на поступки Азарову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ пішов на поступки Азарову

Казна та Політика
1661
Україна і МВФ домовилися створити робочу групу з перегляду програми співпраці.
Про це прем'єр Микола Азаров написав на своїй сторінці в Facebook.
"Наше співробітництво з МВФ продовжується. Хочу нагадати, що ми працюємо за бюджетом на 2012 рік, погодженим з представниками МВФ. Також повну відповідність з програмою здійснює монетарна політика", - заявив Азаров.
Прем'єр уточнив, що розбіжності між Україною і МВФ все ж існують.
"У нас з Фондом тільки одна розбіжність: вони вважають, що треба негайно підняти тарифи для населення на житлово-комунальні послуги у зв'язку з різким зростанням вартості газу. Ми ж вважаємо, що спочатку ми повинні реалізувати програми енергозбереження, зменшити втрати тепла, електроенергії і газу, домовитися з Росією про перегляд контрактів, і тільки тоді обговорювати подальшу реалізацію програми", - уточнив прем'єр.
"На моїй останній зустрічі з виконавчим директором МВФ пані Лагард саме так і розглядалося питання нашої співпраці. І ми домовилися створити робочу групу з перегляду програми. Я хочу Вас запевнити, що в будь-якому випадку фінансова ситуація в Україні є надійною, ми повністю розраховуємося за нашими зобов'язаннями, і тому з упевненістю дивимося в майбутнє", - додав він.
"Що стосується пожвавлення кредитування населення, то зараз Нацбанк разом з урядом працює над програмою іпотечного кредитування. Наша головна задача - вивести рівень будівництва на докризовий період, оживити попит людей на житло і тому програми іпотеки є першочерговими", - зазначив Азаров.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас