Експерт: Податок на бездітність образить багатьох українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Податок на бездітність образить багатьох українців

6200
Законопроект про податок на бездітність - це грубий спосіб трохи наповнити бюджет.
Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловила директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.
"Нічого, крім роздратування, це в суспільстві не викличе. Для деяких людей це буде просто образою, тому що вони не можуть мати дітей за станом здоров'я. Інші ніби готові народити дитину, але у них на це немає фінансової можливості, немає житла. Мало того, що у них немає матеріальної можливості на це, у них додатково ще будуть відбирати гроші", - сказала експерт.
На її думку, цим законом зараз будуть прикриватися: нібито гроші потрібні на допомогу іншим сім'ям з дітьми. Але з того податку не дуже багато дійсно дійде до дітей.
Також Бекешкіна впевнена, що перед виборами цей закон точно не приймуть. "Ми це вже проходили. Схожий закон був в Радянському союзі. Те, що сьогодні до нас повертаються радянські закони, свідчить про те, що зараз при владі люди, які продовжують мислити по-радянськи. Якщо минулу владу можна назвати "вчорашньою", то нинішня - взагалі "позавчорашня", - зазначила Бекешкіна.
Нагадаємо, напередодні народні депутати Ярослав Сухий і Катерина Лук'янова внесли до Верховної Ради законопроект, яким пропонується ввести для громадян України, які до 30 років не обзавелися дітьми, 17% податку на доходи фізичних осіб незалежно від рівня доходів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас