Киргизія сподівається погасити частину своєї заборгованості перед Росією шляхом передачі акцій оборонного підприємства "Дастан" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киргизія сподівається погасити частину своєї заборгованості перед Росією шляхом передачі акцій оборонного підприємства "Дастан"

Казна та Політика
160
Киргизія сподівається погасити частину своєї зовнішньої заборгованості перед Росією шляхом передачі акцій оборонного підприємства "Дастан", а іншу частину списати або реструктуризувати. "Киргизія і Росія опрацьовують питання про передачу 48% (контрольний пакет) акцій підприємства "Дастан" в рахунок боргу перед Росією", - заявив "Інтерфаксу" міністр фінансів Киргизії Акилбек Жапаров.
Він зазначив: "позиція Киргизії полягає в тому, що необхідно провести оцінку акцій підприємства і передати їх в рахунок боргу російській стороні, а з частини заборгованості проводити переговори про її реструктуризацію або списання".
В суботу прес-служба Кремля повідомила, що державний борг Киргизії перед Російською Федерацією становить $ 493 млн. У свою чергу, Жапаров зазначив, що з $ 493 млн заборгованості $ 193 млн були надані Киргизії Росією в середині 90-х років, а $ 300 млн - в 2009 році.
В цьому ж році Киргизія і РФ підписали угоду про передачу російській стороні контрольного пакета акцій "Дастану", але вона не виконана до цього моменту, і в киргизькому уряді не відкидають, що замість нього буде укладено нову угоду про передачу 48% акцій підприємства.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас