Янукович не виправдав очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович не виправдав очікувань

502
Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров оцінив два роки президентства Віктора Януковича на четвірку за 12-бальною системою.
Про це правозахисник заявив у коментарі Gazeta.ua.
"Я не поставив би йому п'ять. Я б скоріше поставив двійку. Адже він не виправдав очікувань. І зробив такі речі... Хоча говорити про те, що він зробив, не можна, багато чого він не підписував, але те, що відбулося в нашій країні, все пов'язують саме з його ім'ям. Це політичні переслідування опонентів - БЮТ і "Нашої України", - зазначив Захаров.
За його словами, такого ще не було, щоб дев'ять членів попереднього уряду були піддані кримінальному переслідуванню. "Причому це робили за звинуваченнями, які взагалі не мали підстав, як виявилося. Тому судова справа Луценка розвалилася повністю. У справі Тимошенко: той вирок, який був, він також не витримує критики. Там навіть немає складу злочину. Можна навіть стверджувати, що це покарання без вини. Ніякої вигоди вони (Тимошенко і Луценко) не отримали. І це стосується всіх інших чиновників", - заявив співголова Харківської правозахисної групи.
Захаров також зазначив, що це політичне переслідування дуже багато коштувало Януковичу в оцінці його дій як на Заході, так і всередині країни.
"Деякі позитивні моменти все ж були. Довго мучився, але все ж знайшов. Перш за все це стосується демаркації кордонів. Це дуже серйозний крок, і був зроблений саме при Януковичі", - зазначив Захаров.
"Перед цим в управлінні був хаос через політичну боротьбу, яка була між президентом і прем'єр-міністром. Однак згодом все хороше було фактично зіпсовано. І нарешті, стало гірше, ніж було. Президент хоче боротися з корупцією, але це не боротьба, а невідомо що. Я довго вважав, що у Януковича є потенціал змінити політику, піти на діалог з опонентами, але вже зараз в це не вірю", - підсумував правозахисник.
Як відомо, 25 лютого виповнилося рівно два роки з дня інавгурації президента Віктора Януковича.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас