МЗС України сподобався контур кордону, накреслений Москвою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС України сподобався контур кордону, накреслений Москвою

898
Дипломати, які ведуть спірне питання кордону в Керченській протоці в Міністерстві закордонних справ (МЗС) України, оцінюють пропозиції росіян як "прийнятні". Координати лінії кордону, запропоновані Москвою, лише трохи відрізняються від української версії.
За інформацією ZN.UA, російські пропозиції щодо врегулювання проблеми були передані ще в грудні. Співробітники МЗС запевняють, що для українських переговорників це навіть було несподівано. Деталі цих новацій поки не відомі: переговори проходять в умовах підвищеної секретності. Але росіяни на останніх зустрічах заговорили не лише про розмежування акваторії, але і дуже чітко про те, як повинна пройти межа, про зони відповідальності.
Нагадаємо, для України важливим підтвердження адміністративного кордону в Керченській протоці, що існував ще з радянських часів. Це дозволяє нашій країні і далі володіти Керч-Єнікальським каналом, єдиним водним шляхом з Чорного моря в порти Волго-Донського басейну. "Це неприпустимо для Кремля, геополітичні амбіції якого ростуть у міру чергового стрибка світових цін на нафту і газ: у Москві бояться, що Київ може в будь-який момент закрити Азовське море для Росії", - пише "Дзеркало тижня. Україна".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас