Вхідні в G20 виробники нафти висловили готовність убезпечити світову економіку від ризиків подорожчання нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вхідні в G20 виробники нафти висловили готовність убезпечити світову економіку від ризиків подорожчання нафти

Енергетика
285
Виробники нафти з числа країн "Великої двадцятки" (G20) - Саудівська Аравія, Росія, Канада і Мексика - висловили готовність вжити заходів, щоб запобігти негативному впливу від подорожчання "чорного золота" на світову економіку.
Про це Reuters під час міжнародного форуму, що проходить в Мехіко, повідомив заступник міністра економіки Італії Вітторіо Гріллі.
"Підвищення вартості нафти - один з потенційних ризиків для світової економіки, проте в G20 приділяють цьому питанню належну увагу, - зазначив Гріллі. - Виробники нафти поділяють ці побоювання, і вони висловили готовність вжити заходів, щоб запобігти цій загрозі".
За підсумками торгів 24 лютого ц.р. ціна нафти сорту Brent досягла 10-місячного максимуму і склала 125,47 дол./бар. Подальше зростання цін, зокрема, обумовлене прагненням імпортерів іранської нафти у зв'язку з введенням санкцій відносно Ісламської Республіки переорієнтуватися на альтернативних постачальників "чорного золота".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас