Польський експерт пояснив кадрову політику Януковича: Готується до виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польський експерт пояснив кадрову політику Януковича: Готується до виборів

264
Президент Віктор Янукович останніми кадровими перестановками в уряді зміцнив свою позицію і готує перемогу Партії регіонів на парламентських виборах.
Таку думку висловив аналітик Центру Східних досліджень (OSW, Варшава) Тадеуш Ольшанський в спеціальному огляді, переданому УНІАН.
"Ці зміни збільшують контроль президента Януковича над найважливішими державними установами, а їх головною метою є підготовка перемоги в парламентських виборах (28 жовтня) і запобігання серйозних суспільних протестів", - вважає експерт.
Він зазначив, що останні призначення є продовженням розпочатих у листопаді минулого року і продовжених у січні цього перестановок кадрів, які де-факто призвели до посилення позиції президента.
За словами експерта, більшість нових керівників найважливіших в державі відомств - СБУ, МВС, Мінфіну, Міноборони - не мають ні політичних амбіцій, ані політичних сил, які їх підтримали, а є лише "довіреними особами" нинішнього президента.
Ольшанський також висловив думку, що нинішнього главу уряду Миколу Азарова може змінити призначений першим віце-прем'єром екс-глава СБУ і бізнесмен Валерій Хорошковський, який швидше за все відмовиться від деяких непопулярних проектів і намагатиметься заспокоїти протести, зокрема, підвищуючи соціальні виплати.
Експерт назвав переведення Андрія Клюєва до Ради національної безпеки і оборони ослабленням його позицій.
"Головним завданням Клюєва в РНБОУ буде підготовка Партії регіонів до осінніх виборів, що свідчить, що він все ще користується довірою Віктора Януковича", - резюмував аналітик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас