Німецький міністр: Греції краще вийти з Єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький міністр: Греції краще вийти з Єврозони

483
Глава МВС Німеччини Ханс-Петер Фрідріх в інтерв'ю німецьким ЗМІ висловив переконання, що Греції доцільно вийти з єврозони.
Вперше подібну заяву робить член німецького уряду, передає РБК.
У бесіді з журналістами міністр, який представляє партію "Християнсько-соціальний союз" (ХСС), висловив думку, що "шанси Греції на відродження, безумовно, виявляться вищими, якщо вона залишить валютний блок, ніж якщо залишиться в ньому".
Фрідріх уточнив, що не вважає правильним "викинути" Грецію з єврозони, проте за умови розумної мотивації Греція сама може покинути валютний союз.
Як відзначає Reuters, Фрідріх став першим міністром в уряді канцлера Ангели Меркель, який відкрито заговорив про вихід Греції з єврозони. Сама Меркель неодноразово виступала проти такого сценарію. Однак глава ХСС Хорст Зеехофер, який не є федеральним міністром, не раз заявляв, що Греція повинна покинути єврозону, якщо вона не здатна або не хоче проводити необхідні економічні реформи.
Нагадаємо, раніше на цьому тижні Єврогрупа затвердила другу програму фінансової допомоги Греції обсягом 130 млрд євро понад чинну програми на 110 млрд євро. Міністри підтвердили готовність країн-членів єврозони за участю Міжнародного валютного фонду (МВФ) надати Греції нове фінансування в обсязі до 130 млрд євро до 2014 року. Нові кредити укупі з обміном держоблігацій Греції, що належать приватному сектору, покликані допомогти країні скоротити державний борг до 120,5% від ВВП до 2020 року.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас