Клінтон запевнила, що її уряд не фінансує політичні партії у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клінтон запевнила, що її уряд не фінансує політичні партії у світі

146
США не фінансують ніякі політичні партії в світі.
Про це заявила держсекретар США Гілларі Клінтон у столиці Алжиру, відповідаючи на поставлене їй питання про те, чи робить Вашингтон фінансову підтримку ісламістським партіям, передає ИТАР-ТАСС.
"Ми не фінансуємо жодну політичну партію в світі, однак ми пропонуємо працювати з партіями для обміну ідеями та надання підтримки в справі організації виборів з метою підтвердження вільного, рівного і справедливого характеру голосування", - зазначила глава американської дипломатії.
Говорячи про намічені на травень нинішнього року парламентські вибори в Алжирі, Клінтон вказала на можливість надання північноафриканській країні технічної підтримки з боку США. "Якщо нас про це попросять, ми вступимо в контакт з групою експертів, які могли б допомогти владі Алжиру у проведенні виборів", - повідомила держсекретар.
Клінтон провела в суботу зустрічі з алжирським президентом Абдельазізом Бутефлікою і главою МЗС Мурадом Меделсі, під час яких були обговорені "питання зміцнення двостороннього співробітництва і здійснено обмін думками навколо розвитку подій в регіоні".
Клінтон прибула в Алжир з Тунісу, де вона в п'ятницю взяла участь у конференції "Групи друзів Сирії". Наступним пунктом її північноафриканського турне буде Марокко. Як очікується, сьогодні відбудуться переговори держсекретаря США з представниками керівництва королівства.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас