Банки відправляють більше ліквідності на депозити ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки відправляють більше ліквідності на депозити ЄЦБ

Кредит&Депозит
387
Розмір термінових депозитів овернайт на рахунках Європейського центробанку (ЄЦБ) 24 лютого 2012 р. зріс майже на 9 млрд євро в порівнянні з попереднім днем.
В даний час фінансові компанії Європи розмістили на зберіганні регулятора кошти на 475 млрд 856 млн євро, тоді як ще напередодні значення цього показника становило 466 млрд 403 млн євро. Разом з тим обсяг термінових позик овернайт з боку ЄЦБ скоротився на третину: з 1 млрд 537 млн євро до 1 млрд 74 млн євро.
Запаси банків на зберіганні в ЄЦБ як і раніше залишаються нижчими історичного максимуму, встановленого 17 січня на рівні 528 млрд євро. Проте остання динаміка говорить про те, що напруженість на ринку міжбанківського кредитування починає поступово зростати.
В кінці минулого року ЄЦБ реалізував програму надання 3-річних пільгових кредитів майже на 500 млрд євро (LTRO I) в надії пожвавити "замерзле" кредитування на міжбанку. Натомість регулятор отримав рекордне зростання термінових вкладів: банки просто направляли отриману ліквідність назад на зберігання в ЄЦБ. Більше того, деякі фінансові інститути і зовсім повернули кредити, відмовившись брати участь у них.
Тепер, коли Європу чекає другий раунд надання довгострокової ліквідності від ЄЦБ (LTRO II), який пройде в кінці лютому, банки цілком можуть направити залучені кошти також на зберігання.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас