Австралієць здійснив забіг від Північного полюса до Південного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралієць здійснив забіг від Північного полюса до Південного

39
Австралієць зробив легендарний пробіг, подолавши відстань від Північного полюса до Південного. Колишній член австралійського парламенту, бігун на супермарафонські дистанції Патрік Фармер почав свій марафон близько 10 місяців тому. Про це пише британська газета The Telegraph.
Колишній політик-ліберал покинув Північний полюс 6 квітня і побіг через 14 країн за 10 місяців і 13 днів. Він пробігав по 80 км на день, що еквівалентно майже двом марафонським дистанціям. Вихідних Фармер не робив. Спортсмен подолав засніжені простори, джунглі і пустелі. Його забіг закінчився 19 лютого. Всього колишній член австралійського парламенту подолав 20 тис. 919 км.
"Я висадився з російського вертольота на Північному полюсі 6 квітня. Ви не можете собі уявити, що я відчував, коли вертоліт полетів", - сказав журналістам в Сіднеї спортсмен.
Фармер зізнався, що не раз мав намір перервати свій марафон. Однак після прибуття додому він назвав здійснений забіг найбільшим викликом в його житті.
Забіг Фармера носив благодійний характер. Під час марафону він збирав гроші для Червоного хреста. Підсумкова сума склала 107,36 тис. дол.
Відзначимо, Фармер був членом австралійського парламенту від Ліберальної партії з 2001 по 2010 рік. У 1998 р. у віці 34 років померла його дружина Ліза.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас