Янукович: Клюєв не буде очолювати штаб Партії регіонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Клюєв не буде очолювати штаб Партії регіонів

Енергетика
326
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв не буде очолювати штаб Партії регіонів. Про це в інтерв'ю в ефірі телеканалу ICTV заявив Президент України Віктор Янукович.
"Я думаю, що це знову-таки будуть вирішувати на рівні політради партії. Я маю свою точку зору, я її висловлював, і моя точка зору, якщо буде врахована, це буде правильно", - сказав Президент і додав "Андрій Петрович не керуватиме штабом, це однозначно".
Президент зазначив, що "він член Партії (регіонів), залишається членом політради. Треба подивитися по Конституції, може, йому теж треба призупинити членство".
Інформацію про те, що Клюєв буде керувати передвиборним штабом правлячої Партії регіонів під час парламентської виборчої кампанії 2012 р., розповсюдив в кінці минулого року перший заступник лідера партії Володимир Рибак. За його словами, Клюєв міг би підвищити нині слабкий рейтинг правлячої партії.
Ситуацію нещодавно підігрів сам Президент, коли 14 лютого вивів Клюєва з Кабміну і призначив секретарем РНБО замість Раїси Богатирьової.
Нагадаємо, наступні парламентські вибори пройдуть за новими правилами. Відповідно до прийнятого закону, вибори депутатів будуть проводитися за змішаною системою (50% - за партійними списком і 50% - за мажоритарними округами), з прохідним бар'єром у 5% і без участі блоків. Також в бюлетенях не буде графи "Проти всіх".
Партія регіонів, згідно з соцопитуваннями, все ще залишається найпопулярнішою політичною силою в країні, хоча останнім часом її рейтинг помітно знизився. Стурбованість цим фактом сьогодні висловив Президент Янукович.
Нагадаємо, раніше видання "Комерсант-Україна" повідомляло, що в Адміністрації Президента вже визначилися з переліком можливих кандидатів на першу позицію у виборчому списку Партії регіонів. У списку виявилося шість претендентів, з яких п'ятеро є членами уряду, а один - депутатом Верховної ради.
Як запевняють джерела, першим номером списку розглядаються прем'єр-міністр і голова Партії регіонів Микола Азаров; секретар РНБО Андрій Клюєв, віце-прем'єри Борис Колесников та Сергій Тігіпко, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко; глава парламентської фракції ПР Олександр Єфремов.
Сам Тігіпко не відкидає, що в перспективі може очолити список Партії регіонів на виборах 2012 р. до Верховної Ради.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас