Нацбанк Білорусії знижує ставку рефінансування до 38% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії знижує ставку рефінансування до 38%

Казна та Політика
159
Національний банк Білорусії знижує ставку рефінансування з 1 березня 2012 року до 38% річних, йдеться в повідомленні управління інформації білоруського регулятора, поширеному в п'ятницю.
Це вже друге зниження ставки рефінансування в поточному році. 15 лютого вона була знижена на 2 в.п. В даний час ставка рефінансування становить 43% річних. У 2011 році ставка рефінансування Нацбанку Білорусії піднімалася 12 разів, не опускалася жодного разу і з 12% досягла 45%.
"Виходячи з тенденцій, що складаються протягом декількох останніх місяців в економіці, її фінансовому секторі і прогнозів на перспективу, правлінням Національного банку прийнято рішення про зниження з 1 березня 2012 року ставки рефінансування до 38% річних", - йдеться в повідомленні.
У Нацбанку відзначили, що посилення грошово-кредитної політики в минулому році, у тому числі шляхом підвищення відсоткових ставок, дозволило стабілізувати ситуацію в країні і створити умови для підтримки макроекономічної збалансованості економіки. "В результаті в останні місяці спостерігається суттєве сповільнення інфляції. Так, індекс споживчих цін за грудень 2011 року склав 102,3%, за січень 2012 року - 101,9%, за два тижні лютого - 100,9%", - нагадали в управлінні інформації.
"В результаті відсоткові ставки в реальному вираженні за депозитами з січня 2012 року впевнено закріпилися в позитивному значенні на досить високому рівні", - додали в Нацбанку.
Регулятор пообіцяв, що "з метою підтримки монетарної стабільності в країні Національний банк має намір і надалі проводити гнучку відсоткову політику, своєчасно реагувати на зміну ситуації в зовнішній торгівлі, реальному секторі економіки та на фінансових ринках". "У разі появи ознак сезонного прискорення інфляційних процесів будуть прийняті і адекватні заходи в сфері відсоткової політики. При цьому роль відсоткової ставки серед інструментів грошово-кредитної політики буде поступово посилюватися", - йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас