"Надра України" і "ЛУКОЙЛ Оверсіз" підписали меморандум про співпрацю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Надра України" і "ЛУКОЙЛ Оверсіз" підписали меморандум про співпрацю

Енергетика
150
Національна акціонерна компанія "Надра України" і "ЛУКОЙЛ Оверсіз" (оператор міжнародних upstream проектів НК "ЛУКОЙЛ") 21 лютого підписали меморандум про співпрацю. Як повідомила прес-служба української компанії, документ підписаний за підсумками зустрічі 21 лютого, пише Інтерфакс-Україна.
"Основною метою зустрічі було обговорення перспектив співробітництва в сфері дослідження, вивчення, оцінки та розробки нафтогазових ресурсів України в рамках спеціальних дозволів", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості України погодило укладення договору про спільну діяльність між ДАТ "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь, АРК) і ВАТ "ЛУКОЙЛ" (РФ) з розробки Суботинського нафтового, Одеського та Безіменного газових родовищ на шельфі Чорного моря.
Розпорядження українського уряду передбачає, що частка "Чорноморнафтогазу" при спільній розробці трьох родовищ Чорноморського шельфу має становити не менше 50%, внеском державної компанії має бути геолого-економічна оцінка запасів нафти, природного газу і супутніх компонентів зазначених родовищ. У свою чергу, "ЛУКОЙЛ" повинен внести фінансові ресурси, технології та обладнання.
На початку 2011 року "ЛУКОЙЛ Оверсіз" призначив керівником українського підрозділу Романа Петрашова, офіс в Києві компанія планує відкрити до кінця першого кварталу 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас