Голова ЄЦБ виступає проти ослаблення вимог до застав за кредитування банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ виступає проти ослаблення вимог до застав за кредитування банків

Казна та Політика
161
Глава Європейського центрального банку Маріо Драгі проти подальшого ослаблення вимог до застав з рефінансування комерційних банків єврозони в євросистемі (в центробанках регіону єдиної валюти та ЄЦБ), про це він заявив в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.
ЄЦБ в кінці минулого року на тлі труднощів з ліквідністю і майбутніми значними обсягами погашення боргів при несприятливому стані фінансового ринку послабив вимоги до забезпечення, що надається кредитними організаціями при рефінансуванні в центральних банках регіону. Зокрема, він знизив рівень рейтингів прийнятих застав, дозволив брати у забезпечення банківські кредити. Заставна база збільшилася приблизно на 600 млрд євро, під неї може бути видано близько 200 млрд євро кредитів, нагадав Драгі. Він додав, що для єврозони ця сума невелика.
Відповідаючи на запитання, чи буде додаткове розширення заставної бази у разі погіршення ситуації з ліквідністю в банківській системі регіону, Драгі сказав: "Вирішувати буде рада керуючих, проте особисто я не підтримую це (додаткове ослаблення вимог. - Прим. ред.) Ми вже достатньо зробили. Правила застав не повинні послаблюватися далі. В майбутньому, ґрунтуючись на поточному прогнозі, швидше постане питання про посилення (заставних) правил знову".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас