Литвин: Трибуна ВР блокується з надуманого приводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Трибуна ВР блокується з надуманого приводу

Енергетика
321
Голова Верховної Ради Володимир Литвин упевнений, що сьогодні блокування парламентської трибуни проводиться з надуманого приводу, оскільки закон про реформування нафтогазового комплексу, який включено до порядку денного і проти схвалення якого виступає опозиція, насправді не передбачає приватизацію газотранспортної системи. Про це Литвин заявив на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ви прекрасно розумієте, що нам потрібно вносити зміни в законодавство, що регулює діяльність енергетичного сектору України, оскільки Україна приєдналася до Енергетичної хартії, а Енергетична хартія вимагає, щоб ми внесли зміни у відповідне законодавство і розмежували "Нафтогаз України" в частині структур, які займатимуться видобутком газу, і структур, які займатимуться транзитом газу, тому в тому законі, який запропонований, абсолютно не йде мова про приватизацію. Щоб ставити в фактичну площину питання про приватизацію газотранспортної системи України, треба розглядати інший закон, а саме закон, який забороняє об'єкти приватизації".
Він нагадав, що сьогодні українська ГТС перебуває в списку об'єктів, заборонених до приватизації. "Це абсолютно надуманий привід, це, я б сказав, навіть не демонстрація невігластва, а бажання продемонструвати людям, що опозиція нібито захищає національні інтереси, але при цьому говорять, що ми повинні затверджувати в Україні європейські цінності. Як же ми їх будемо стверджувати, адже з одного боку вимога працювати в рамках енергетичної сфери, а з іншого боку - блокування прийняття відповідних рішень?", - сказав Литвин.
Крім того, він зазначив, що сьогоднішнє блокування трибуни опозицією - це крок, при якому "реалізується політичний сценарій для того, щоб не працювала Верховна Рада, для того, щоб не приймалися ті рішення, на яких наполягають. Я роблю висновок, що ці рішення нікому не потрібні, а потрібен політичний процес... У мене складається враження, що запрограмований наступний крок - більш жорстке рішення щодо України (з боку ПАРЄ). Іншого пояснення в логіці відповідних дій я особисто не бачу".
Відзначимо, раніше віце-спікер ВР Микола Томенко заявив, що опозиція буде блокувати трибуну ВР до кінця робочого дня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас