У ВР впевнені, що гроші українців врятують країну від дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР впевнені, що гроші українців врятують країну від дефолту

Казна та Політика
1484
Говорити про дефолт в Україні не варто. Таку думку висловив народний депутат, член комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Станіслав Аржевітін.
"Мені імпонує, що зараз від імені країни будуть демонструвати суспільству, що розмови про дефолт - це, так би мовити, провокація", - зазначив народний депутат.
Аржевітін зазначив, що в України є певні борги, але є і хороші новини - коли Україна виходить на ринки запозичень, то залучає вже не 100 млн доларів, як було раніше, а мова вже йде про мільярдні запозичення.
"Це свідчить про те, що вже є можливість залучати зовнішній ресурс, а також, 450 млрд гривень знаходиться на внутрішньому готівковому ринку. Це ті кошти, щодо яких є офіційна статистика. Правда, я не знаю, як зараз держава з такою політичною нестабільністю може отримати довіру від населення", - зазначив народний депутат.
За його словами, гроші, що знаходяться на руках у населення - це рятувальне коло, якого немає в інших країнах.
Ще одним джерелом коштів в економіку України Аржевітін вважає легалізацію або амністію тих доходів, які колись були вивезені з країни.
"Я вважаю, це дало б додаткові 5-10 млрд доларів. Але, знову ж, необхідна чітка законодавча база", - підкреслив він.
Нагадаємо, за визначенням міжнародного Інформаційно агентства Bloomberg, за переддефолтним станом Україна поступається лише Греції, а закордонні інвестори стурбовані боргом держави, який зростає, і передрікають країні дефолт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас