Поставки сировини на Лисичанський НПЗ з березня 2012 р. будуть припинені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поставки сировини на Лисичанський НПЗ з березня 2012 р. будуть припинені

Енергетика
389
Керівництво ТНК-ВР прийняло рішення з березня 2012 р. призупинити поставки сировини на Лисичанський НПЗ (ЛИНІК, Луганська область) і почати ремонтні роботи на заводі, повідомили РБК в ТНК-ВР. Таким чином, компанія офіційно підтвердила намір призупинити роботи на українському заводі.
"Очевидно, що в найближчому майбутньому ситуація (зростання акцизів на паливо і замороження цін на російському ринку) навряд чи зміниться і переробка нафти на ЛИНІК як для українського, так і для російського ринку залишиться збитковою. Тому керівництвом ТНК-ВР було прийнято рішення призупинити поставки сировини на НПЗ і почати ремонтні роботи на ЛИНІК вже з березня", - йдеться в коментарі компанії.
При цьому в компанії зазначають, що "ТНК-ВР продовжить виконувати свої зобов'язання за контрактами на поставку нафтопродуктів і зробить все можливе, щоб повністю забезпечити необхідними обсягами своїх клієнтів і споживачів".
"ЛИНІК продовжить працювати, поки не буде винесено фінальне рішення щодо подальших дій компанії на ринку України. Дане рішення буде прийматися виключно відповідно до внутрішнього регламенту компанії", - додали в ТНК-ВР.
Раніше повідомлялося, що ТНК-BP за 10 років хоче вкласти в українські активи близько 1 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас