Пинзеник: Росія намагається змусити Україну вступити до Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Росія намагається змусити Україну вступити до Митного союзу

Казна та Політика
607
Росія навряд чи зможе транспортувати газ в Європу без українських газосховищ, тому заяви про те, що українська ГТС в майбутньому стане Росії не потрібна - це політичний тиск для того, що змусити Україну вступити до Митного союзу.
Про це в ефірі "5 каналу" заявив колишній міністр фінансів України Віктор Пинзеник.
"Щодо газових речей, то є одна важлива річ, про яку забувають. Що є проблема акумулятора, труба не виконує. Всі добре пам'ятають, що гріємося ми взимку, а добувають-то газ однаково весь рік. Звідси виникає питання - куди влітку діти цей газ, і як взимку дати більше. І цю функцію акумулятора може виконати не труба, а газосховища, а так сталося, що ці сховища тільки в Україні, тому Україну обійти неможливо", - цитує колишнього міністра УНІАН.
"Так, можливо, Росія піде на деякі речі, які свідчать про політичний аспект цього питання. Тому що з економічної точки зору безглуздо говорити, що країна витрачає десятки мільярдів на будівництво труби, коли вона є. Йде сильний тиск з метою змусити Україну вступити в Митний союз", - заявив Пинзеник.
Нагадаємо, напередодні офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що Україна після запуску "Південного потоку" і розширення "Північного потоку" буде мати нульове значення для експорту російського газу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас