Ціна нафти у Великобританії досягла рекорду через конфлікт з Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти у Великобританії досягла рекорду через конфлікт з Іраном

Енергетика
288
Ціни на нафту у Великобританії встановили історичний максимум, досягнувши 121,92 долара (77,77 фунта стерлінгів) за барель. Як пише The Guardian, вартість бареля перевершила рекорд, встановлений в 2011 році на тлі громадянської війни в Лівії, пише Лента.Ру.
Торік через зростання цін на нафту стався різкий стрибок інфляції, яка за підсумками року у Великобританії склала п'ять відсотків. Як пише The Financial Times, подорожчання нафти негативно позначиться на темпах економічного зростання. Опитані виданням економісти вважають, що боротьба з нафтовою інфляцією повинна стати пріоритетом уряду країни на найближчий час.
Подорожчання нафти негативно позначиться на темпах економічного зростання.
За підсумками торгів в середу, 21 лютого, ціни на нафту в США досягли 106 доларів за барель, що стало максимумом за останні дев'ять місяців. Трейдери піднімають ціни на нафту, очікуючи її дефіциту у зв'язку з введенням ембарго на поставки з Ірану.
Країни Євросоюзу досягли угоди про припинення ввезення нафти з Ірану на початку 2012 року. Всі раніше заплановані поставки повинні бути здійснені до середини року, нових контрактів було вирішено не укладати. У той же час офіційні представники Тегерана неодноразово попереджали, що готові зупинити експорт в будь-який момент.
В середині лютого в деяких ЗМІ з'явилася інформація, що ісламська республіка припинила експорт нафти в Європу, але згодом ці відомості не отримали офіційного підтвердження. Іран закликає інших учасників ОПЕК не збільшувати обсяги видобутку та продажу енергоресурсів. У січні Саудівська Аравія заявила, що готова наростити обсяги експорту нафти, якщо виникне така необхідність.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас