НКЦПФР: Учасникам фондового ринку необхідно налагодити оцінку і управління ризиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР: Учасникам фондового ринку необхідно налагодити оцінку і управління ризиками

Фондовий ринок
144
Впровадження пруденційного нагляду над учасниками ринку є найважливішим завданням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), вважає член комісії, голова комітету з питань моніторингу, пруденційного та консолідованого нагляду та інформаційної політики на фондовому ринку Костянтин Кривенко.
"Ми хочемо навчити учасників ринку оцінці ризиків. Іноді вони беруть на себе занадто великі ризики", - сказав він на прес-конференції в Києві в середу.
К.Кривенко додав, що компаніям вже необхідно працювати над впровадженням внутрішнього контролю та системи оцінки ризиків у своїх структурах.
За його словами, комісія в даний час відпрацьовує систему показників, за якими буде відслідковувати роботу професійних учасників ринку.
К.Кривенко нагадав, що Верховна Рада в січні цього року прийняла в першому читанні законопроект №8120д, який законодавчо закріпить пруденційний нагляд на фондовому ринку.
Він також повідомив, що в даний час його комітет крім концепції пруденційного нагляду розробляє ще дві: консолідованого нагляду і реформування системи звітності та розкриття.
При цьому К.Кривенко уточнив, що до кінця року НКЦПФР забезпечить здачу звітності всіма профучасниками в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису, що дозволить відмовитися від паперової звітності.
К.Кривенко до призначення членом НКЦПФР в кінці грудня 2012 року обіймав посаду радника глави наглядової ради Укрексімбанку. До лютого 2009 року він був головою правління банку "Національний стандарт" (Київ), а ще раніше працював у ПриватБанку, Правекс Банку, очолював донецький філіал одеського "Місто банк".
Голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв зазначив, що новий член комісії має великий досвід банківської діяльності, тому саме йому доручено впровадження системи пруденційного нагляду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас