Партія регіонів відхрестилася від приватизації української ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія регіонів відхрестилася від приватизації української ГТС

Енергетика
368
Сьогодні, 22 лютого, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що прийняття закону про реформування нафтогазового комплексу виключає можливість приватизації української ГТС.
Як пояснили Корреспондент.biz в ПР, у випадку, якщо законопроект буде прийматися для виходу на IPO, що є одним з елементів залучення додаткових коштів, можливо, в законі буде передбачено шлях до приватизації.
"Але якщо ж мається на увазі, що цим законом ГТС комусь передасться або створиться якийсь консорціум, тоді - ні", - сказав Єфремов.
Також, за словами голови фракції ПР, сьогодні тривають переговори щодо створення потрійного консорціуму. "Чи будуть вони успішними, хто до нього увійде, чи погодяться європейські структури разом з Російською Федерацією взяти на себе відповідальність за стан нашої газотранспортної системи і за її роботу, покажуть час і результати переговорів", - додав політик.
Розгляд законопроекту про реформування нафтогазового комплексу на поточному тижні буде залежати від ефективності роботи парламентаріїв, повідомив народний депутат.
"Законопроект включений до порядку денного на п'ятницю. Якщо черга до нього дійде - він буде розглядатися", - підсумував Єфремов.
Нагадаємо, що під час переговорів з Газпромом про створення консорціуму виникли труднощі. Українська сторона стверджує, що її частка в консорціумі повинна складати 34%, Росії та європейських партнерів - по 33%. А Москва наполягає як мінімум на 50-відсотковій частці Газпрому.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас