Fitch не буде автоматично знижувати рейтинг Таїланду на тлі поганих статданих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch не буде автоматично знижувати рейтинг Таїланду на тлі поганих статданих

Казна та Політика
83
Статистичні дані про зниження економіки Таїланду в 2011 році не призведуть до автоматичного зменшення рейтингу країни, для подальших рейтингових дій важливим фактором буде реакція уряду на погіршення ситуації, повідомляється в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.
Згідно з опублікованими в понеділок даними, тайська економіка скоротилася на 9,0% в IV кварталі 2011 року порівняно з даними роком раніше. Це означає, що ВВП в 2011 році зріс всього на 0,1% через надзвичайно сильні повені в жовтні і листопаді минулого року, які суттєво позначилися на обробному секторі країни.
Витрати на відновлення країни після повеней, як з боку уряду, так і приватного сектора, можуть допомогти збільшити річний ВВП в 2012 році, зростання якого, за оцінкою аналітиків агентства, складе 4%, а також зміцнити потенціал розвитку економіки Таїланду і суверенний кредитний рейтинг в довгостроковій перспективі.
Раніше уряд країни на чолі з прем'єром Йінглак Чинават вже заявляв про свої плани щодо стимулювання економіки, до яких належать такі заходи, як збільшення мінімальної заробітної плати та витрат на розвиток інфраструктури.
На цьому тлі уряд передбачає збільшення дефіциту бюджету на фінансовий рік, який закінчується у вересні 2012 року, з 350 млрд тайських бат (11,44 млрд доларів), що становило 3,3% ВВП, до 400 млрд бат (13,08 млрд доларів).
Однак такі витрати можуть бути зроблені за рахунок фінансових резервів, які держава тримає на випадок можливих потрясінь. Фінансова політика королівства залишиться найважливішим фактором, що впливає на рейтинги країни, у зв'язку з чим Fitch має намір уважно стежити за всіма змінами у цій сфері.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас