Бізнесмени заробили на школярах понад 5 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмени заробили на школярах понад 5 млн гривень

Казна та Політика
439
Працівники відділу по боротьбі з економічною злочинністю Шевченківського районного управління міліції викрили посадових осіб одного з приватних підприємств, які завдали державі збитків на суму понад п'ять мільйонів гривень, закупивши непридатні для використання шкільні автобуси.
Про це повідомляє прес-служба Шевченківського РУ ГУ МВС України в Києві, передає Інтерфакс-Україна.
В рамках державної програми "Шкільний автобус" Міністерство освіти і науки України провело тендер із закупівлі шкільних автобусів. Кошти на придбання виділялися з державного бюджету. Право на поставку шкільних автобусів виграло одне з приватних підприємств.
"Придбані підприємством шкільні автобуси не відповідали тендерним вимогам специфікації, комплектації і обладнання, що могло призвести як мінімум до травмування школярів, як максимум до невідворотних тяжких наслідків", - йдеться в повідомленні.
Посадові особи організації поставили шкільні автобуси для перевезення дітей, які живуть у сільській місцевості, не тільки за нижчою ціною, але й такі, що не відповідають технічним характеристикам.
За даним фактом прокуратурою Шевченківського району столиці порушено кримінальну справу за статтею 364-1 Кримінального кодексу України (зловживання повноваженнями посадовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).
Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 10 000 до 20 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.
Слідство триває.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас