Експерт: В Україні почнуть будувати сонячні електростанції на дахах будівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В Україні почнуть будувати сонячні електростанції на дахах будівель

Енергетика
782
У 2012 році в Україні почнеться активне будівництво сонячних електростанцій середньої потужності на дахах будівель.
Таку думку висловила директор з продажу в Україні французької компанії Helios Strategia, що є учасником Асоціації учасників ринку альтернативних видів палива та енергії України Олена Скрипник, повідомляє РБК-України.
"В Україні сьогодні створено дуже привабливі умови для будівництва сонячних електростанцій потужністю 0,5-1 МВт на дахах як промислових і муніципальних будівель, так і приватних будинків. Для компаній, що мають досвід будівництва таких об'єктів у Європі, Україна є новим ключовим ринком, адже для дахових станцій тут також передбачений "зелений тариф", - цитує Скрипник прес-служба асоціації.
Також, на думку Скрипник, в найближчі два роки Україна також очікує бум в будівництві великих наземних сонячних електростанцій.
На думку президента АПЕУ Віталія Давія, розвиток в Україні сегмента невеликих побутових сонячних електростанцій і можливість отримання для них "зеленого тарифу" дозволить сформувати повноцінну індустрію сонячної енергетики, в яку будуть залучені українські виробники обладнання, проектні організації, інсталятори.
Асоціація учасників ринку альтернативних видів палива та енергії України створена восени 2009 р. Метою асоціації є консолідація учасників ринку відновлюваної енергетики для прискорення формування і розвитку галузі альтернативної енергетики і чистих технологій в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас