Обама запропонував знизити податки на корпорації в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама запропонував знизити податки на корпорації в США

Казна та Політика
304
Адміністрація президента США Барака Обами запропонувала знизити на одну п'яту прибуткові корпоративні податки. Про це повідомляє CNN з посиланням на офіційних представників адміністрації. Збір з доходу корпорацій запропоновано зменшити з 35% до 28%.
Таким чином, середня ставка оподаткування доходів виробників (враховує надаються пільги) в США складе 25%. В даний час показник дорівнює 32%. Адміністрація президента також пропонує збільшити прибуткові ставки податків для компаній, що видобувають нафту і газ, і позбавити їх низки пільг.
Як пише The Wall Street Journal, фінансові втрати, які підуть за зниженням податків, пропонується зменшити за рахунок боротьби з податковими порушеннями. Крім того, Білий дім планує ліквідувати 12 найбільш популярних податкових послаблень. В результаті скасування пільг доходи бюджету США повинні зрости на 250 млрд доларів на рік.
Минулого тижня міністр фінансів країни Тімоті Гейтнер заявив, що пропонований до затвердження конгресом план податкової реформи буде враховувати позиції як демократів, так і республіканців. За його словами, тільки знайшовши консенсус і "спільну платформу", можна домогтися прийняття документа, який "буде працювати".
13 лютого Барак Обама представив у конгресі бюджет на 2013 фіскальний рік, частиною якого є і план зі збору податків. Документ відкладає істотне скорочення дефіциту до того моменту, коли економіка США відновиться остаточно. До бюджету закладений дефіцит в розмірі 900 млрд доларів на 2013 рік, що відповідає 5,5% ВВП країни.
Прибутковий податок на корпорації в США є одним з найбільших у світі. Демократична партія, до якої належить Барак Обама, традиційно виступає за підвищення "податків на багатих", в той час як республіканці вважають, що це "душить бізнес".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас