Путін: Ми не збираємося йти з Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Ми не збираємося йти з Криму

1244
Росія не збирається виводити з Криму Чорноморський флот і в той же час буде розвивати власну базу в Новоросійську, заявив у середу прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на зустрічі з командирами дивізій і бригад Збройних сил РФ.
"Ми не збираємося йти з Криму. Для цього є всі підстави, маючи на увазі, що ми підписали з Україною відповідну міждержавну угоду про перебування нашого флоту в Криму", - сказав він.
Путін назвав цю угоду "унікальною" в частині вартості перебування Чорноморського флоту в Україні.
Він нагадав, що, за документом, Росія капіталізує знижку на газ в орендну вартість. "Там мова йде про мільярди доларів", - сказав глава уряду, додавши, що таких орендних платежів "ніхто ніде нікому не платить".
"Втім, ми думаємо про те, щоб Чорноморський флот мав можливість базуватися і в російських портах, тому виділили необхідні фінансові кошти на розвиток пункту базування в Новоросійську і будемо його розвивати", - підкреслив Путін.
Як повідомлялося, Москва просить Київ мотивувати оподаткування товарів, які надходять з російської митної території для Чорноморського флоту Російської Федерації, що базується в Криму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас