Міллер: Україна на початку року відбирала газ, призначений для Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Україна на початку року відбирала газ, призначений для Європи

Енергетика
536
Глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що на початку року Україна здійснювала несанкціонований відбір російського газу, призначеного для європейських споживачів.
На зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим О.Міллер в середу зазначив, що аномальні морози в Європі призвели до того, що європейські споживачі збільшили заявки на поставки російського газу.
"Проте значний обсяг російського газу до європейських споживачів не доходив. В окремі дні на території України залишалося до 40 млн кубометрів газу", - повідомив глава "Газпрому".
За його словами, "це завдало фінансового і репутаційнийного збитку "Газпрому".
Напередодні джерело в "Газпромі" повідомило Агентству газової інформації, що відбір газу Україною з транзитних обсягів, призначених споживачам в Європі, за перші 15 днів лютого, за попередніми даними, склав 438,3 млрд куб. м.
Президент поцікавився, чи йде мова про несанкціонований відбір газу. "Наші українські партнери брали з експортної труби стільки газу, скільки вважали необхідним. При цьому вони брали газ, який був призначений європейським споживачам, і про це наші українські партнери знали", - відповів Міллер.
Медведєв зазначив, що з усіма випадками несанкціонованого відбору газу необхідно розібратися. "Ви з усіма цими випадками, природно, в рамках корпоративних процедур та цивільно-правових угод, які пов'язують вас з Україною, розберіться", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас