Генпрокуратура подякувала Забзалюку, проте відмовилась порушувати кримінальну справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура подякувала Забзалюку, проте відмовилась порушувати кримінальну справу

Кримінал
553
Генеральна прокуратура не побачила порушення закону в отриманні грошей народним депутатом Романом Забзалюком від голови депутатської групи Реформи заради майбутнього Ігоря Рибакова.
"Відсутні будь-які дані, які свідчили б про дачу або одержання посадовою особою в будь-якому вигляді хабара", - йдеться в листі за підписом заступника Генерального прокурора Віктора Занфірова.
На думку Генпрокуратури, ці дії не підпадають під статті 368, 369 Кримінального кодексу України.
"Ви навели факти політичної діяльності у Верховній Раді. Даних щодо тиску, інших фактів перешкоджання діяльності як народного депутата Ви не навели", - підкреслюється в листі, який цитує Українська правда.
"Разом з тим Ви заявили, що здійснювали вищевказані дії за завданням керівництва депутатської фракції БЮТ-Батьківщина і відповідної партії. Аналіз ваших заяв з цього приводу свідчить, що Ви свідомо створили обставини для отримання коштів з метою викриття особи, яка їх передала", - зазначив Занфіров.
Крім того, Генпрокуратура порадила Забзалюку утримуватися від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду і державу.
При цьому прокуратура подякувала Забзалюку за "громадянський вчинок - повідомлення в офіційно встановленому порядку правоохоронному органу про участь у протиправних діях" і сподівається на подальшу співпрацю.
Нагадаємо, 8 лютого бютівець Забзалюк заявив, що за перехід до депутатської групи Реформи заради майбутнього отримав 450 тисяч доларів. При цьому Забзалюк продемонстрував аудіозаписи розмови з людиною, яку він називає народним депутатом і керівником групи Ігорем Рибаковим.
9 лютого голова Верховної Ради Володимир Литвин звернувся до генпрокурора з проханням надати правову оцінку інформації про нібито угоди в стінах Верховної Ради, пов'язані з підкупом депутатів, і провести відповідне розслідування.
Пізніше генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що ГПУ не буде розслідувати скандал, пов'язаний із підкупом депутатів. "Це не процесуальна діяльність ГПУ - це моральне питання. Всі питання, які існують щодо повернення боргів, хто кому давав гроші, питання наклепу - з цих питань досудове процесуальне слідство ГПУ не проводить", - заявив Пшонка.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас