Біометричні паспорти будуть коштувати 500 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричні паспорти будуть коштувати 500 грн

2196
Якщо закон набуде чинності, паспорт перестане бути обов'язковим документом.
Ті, кому за кордон не потрібно, зможуть обмежитися "посвідченням громадянина України" (внутрішній паспорт). Звичайний паспорт видаватимуть, як і зараз, з 16 років, замість оцифрованого фото туди будуть вклеювати звичайну фотокартку і підпис оцифровувати не стануть (як зараз), пише газета "Сегодня".
Чип в свідоцтво не вмонтують. При цьому посвідчення буде ходити на правах паспорта - за ним можна буде здійснювати банківські операції, підписувати договори. Воно буде безстроковим - треба буде тільки фото переклеювати. Тоді як біометричний паспорт видаватимуть на десять років, а тим, хто не досяг повноліття, - на п'ять.
Можна буде мати і обидва документи - і паспорт, і посвідчення. Новий паспорт може коштувати до 500 гривень. За словами голови громадської ради при МВС Едуарда Багірова, ціна паспорта залежатиме від апетиту чиновників і закладеної комерційної вигоди самої фірми, яка буде друкувати паспорти. "Вартість може бути від 130 гривень до 500 гривень. Але якщо віддати процес в монополію комерційній структурі, то через півроку паспорт може коштувати і 3000 гривень", - сказав Багіров.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас