Місія МВФ розпочала роботу в Мінську, де перегляне макропрогноз для Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ розпочала роботу в Мінську, де перегляне макропрогноз для Білорусі

Казна та Політика
127
Оглядова місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Мінську в середу, повідомили РИА Новости в білоруському представництві МВФ.
"Місія буде працювати за статтею 4 статуту Міжнародного валютного фонду з 22 лютого по 6 березня", - сказали в представництві.
В рамках місії очікується перегляд макропрогнозу для Білорусі на поточний рік і найближчі п'ять років. Керувати місією буде Кріс Джарвіс, який вже бував в Білорусі в ролі глави місії.
У 2009-2010 роках Білорусь отримала кредит МВФ на суму 3,6 млрд доларів. В 2011-му білоруська влада звернулася до МВФ за новим кредитом в розмірі до 7 млрд.
У середині лютого стало відомо, що Наталія Колядіна, яка пропрацювала в ролі постійного представника МВФ в Білорусі з квітня 2009 року, повертається в штаб-квартиру МВФ на початку квітня у зв'язку із закінченням її трирічного терміну перебування на цій посаді. МВФ не планує призначати нового постійного представника по закінченні терміну її відрядження.
За інформацією Мінфіну Білорусі, країна в 2012 році направить на погашення та обслуговування зовнішніх позик 1,63 млрд доларів, при цьому основна частина витрат припаде на обслуговування кредитів МВФ - 562,91 млн.
Президент Білорусі Олександр Лукашенко в кінці минулого року заявляв, що республіка не має наміру брати нові кредити, за винятком кредитів МВФ. Лукашенко оцінював можливу нову кредитну лінію від МВФ в 2,5-3 млрд доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас