Президент: Територіям, що постраждали від аварії на ЧАЕС, необхідно дати друге життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент: Територіям, що постраждали від аварії на ЧАЕС, необхідно дати друге життя

367
Президент Віктор Янукович вважає, що необхідно залучати інвестиції для відновлення соціальної інфраструктури територій, постраждалих від аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента, пишуть Українські новини.
"Минуло 25 років після аварії, і ми повинні дати друге життя таким територіям, зокрема Поліському та Іванківському районам. Якщо влада залучить інвесторів - з'являться нові робочі місця, відродиться соціальна інфраструктура, і ми вийдемо сильнішими з цієї кризи", - сказав Янукович під час виступу на урочистому зібранні з нагоди 80-річчя Київської області.
Він підкреслив, що підтримка постраждалих від аварії на ЧАЕС є одним з пріоритетних завдань уряду.
Нагадаємо, 9 лютого Верховна Рада дозволила будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) в Чорнобильській зоні відчуження.
Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй готові в 2012-2013 роках реалізувати проект, спрямований на допомогу районам України, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції, в стратегічному плануванні поліпшення екологічної ситуації, зокрема в 3 пілотних районах: в Рокитнівському ( Рівненська область), Богуславському (Київська область) і Коростенському (Житомирська область).
У грудні 2011 року Кабінет Міністрів перерозподілив 38,5 млн гривень коштів, передбачених для Міністерства соціальної політики на 2011 рік у загальному фонді державного бюджету, на програми соціальної підтримки для чорнобильців та інвалідів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас