Уряд планує збільшити статутний фонд "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд планує збільшити статутний фонд "Нафтогазу"

Енергетика
136
Уряд України найближчим часом планує збільшити статутний фонд НАК "Нафтогаз України" шляхом випуску державних облігацій. Про це прем'єр-міністр Україна Микола Азаров повідомив сьогодні на засіданні Ради регіонів.
"В уряді зараз напрацьовується рішення щодо збільшення статутного капіталу "Нафтогазу" шляхом випуску облігацій державних", - сказав Азаров.
Також він повідомив, що для поліпшення фінансового стану компанії уряд розглядає питання про виплату "Нафтогазу" компенсацій по різниці тарифів.
"Така робота в найближчі, буквально 10 днів, буде проведена", - сказав Азаров.
При цьому він звернув увагу керівників регіонів на низький рівень розрахунків з "Нафтогазом" за спожитий газ.
"Так, ми не відключали, звичайно, у ці морози газ, не застосовували таких от заходів впливу. Однак з морозів ми виходимо і треба пам'ятати, що за газ треба платити", - сказав Азаров.
У цьому зв'язку він нагадав, що 7 березня "Нафтогазу" доведеться заплатити "Газпрому" "пристойну" суму за газ.
Як повідомляло джерело, Кабінет міністрів України своєю постановою № 1088 від 24 жовтня 2011 р. збільшив статутний фонд НАК "Нафтогаз України" на 4 млрд грн - до 49 млрд 840,905 млн грн шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості зі збереженням 100% акцій у власності держави.
Раніше, 23 травня 2011 р. Кабмін збільшив статутний фонд НАК "Нафтогаз України" на 3,5 млрд грн - до 45 млрд 840,905 млн грн.
Нагадаємо, капіталізувати "Нафтогаз України" за рахунок випуску ОВДП уряд почав ще влітку 2009 р.
НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають понад 97% газу і нафти в країні.
НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас