У Податковій скоротили терміни видачі платникам податків документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Податковій скоротили терміни видачі платникам податків документів

494
З метою підвищення рівня обслуговування платників податків, зокрема при видачі суб'єктам господарювання документів, довідок з питань реєстрації та обліку, в органах Державної податкової служби України (ДПСУ) змінені терміни видачі документів, повідомляє прес-служба ДПС у м. Києві.
Відповідно до змінених термінів, картки платників видаються (замінюються) фізичним особам не пізніше 5 робочих днів з дня подання до органу ДПСУ відповідної заяви (повідомлення) про реєстрацію (внесення змін).
Довідка про зміну реєстраційного номера облікової картки і про отримані доходи подається протягом 5 робочих днів з дня звернення до органу ДПСУ за новим місцем реєстрації або протягом 10 робочих днів з дня звернення до органу ДПУ за новим місцем проживання, місцем отримання доходів або місцезнаходженням іншого об'єкта оподаткування фізичної особи.
Повідомлення, довідки з питань реєстрації та обліку платників податків видаються платникам податків з дотриманням термінів, визначених Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 9 грудня 2011 р. №1588, а у випадках, коли такі терміни не визначені - в термін до 5 робочих днів.
Нагадаємо також, що в Україні проходить кампанія з декларування доходів, отриманих протягом минулого, 2011 року. Цього року декларації про доходи будуть прийматися з 1 січня до 1 травня 2012 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас