Суд почав процедуру банкрутства "Сумихімпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд почав процедуру банкрутства "Сумихімпрому"

799
Постановою Господарського суду Сумської області від 31 січня 2012 р. порушено провадження у справі №5021/2509/2011 про банкрутство ПАТ "Сумихімпром". Про це повідомляє видання "Голос України" від 21 лютого 2012 р.
Розпорядником майна ПАТ "Сумихімпром" призначено арбітражного керуючого Романа Марченка. Заяви кредиторів, з грошовими вимогами до боржника приймаються протягом 30 днів з дня опублікування оголошення.
Нагадаємо, ще в травні Адміністрація Президента (АП) звернулася до Агентства держмайна України з проханням розглянути питання щодо врегулювання проблемної заборгованості ПАТ "Сумихімпром" перед 11 банківськими установами, що становила тоді близько 500 млн грн тільки основного боргу.
У листопаді Державна виконавча служба України звернулася до Генеральної прокуратури з проханням порушити кримінальну справу стосовно посадових осіб ПАТ "Сумихімпром" за фактом умисного невиконання судових рішень про стягнення коштів на користь юросіб. Всього, за даними виконавчої служби, загальна сума заборгованості "Сумихімпрому" на користь юросіб станом на 7 листопада становила 240,5 млн грн.
У зв'язку з цим Український кредитно-банківський союз (УКБС) звернувся до Президента Віктора Януковича, прем'єра Миколи Азарова, голови НБУ Сергія Арбузова з відкритим листом. У ньому йшлося, що "умисне невиконання "Сумихімпромом" своїх зобов'язань за кредитними договорами може свідчити про створення умов для штучного банкрутства держпідприємства з метою перерозподілу промислових потужностей на користь приватних структур".
Також народний депутат Анатолій Гриценко у своєму запиті до Антимонопольного комітету України вказував, що "Сумихімпром" безпосередньо або через пов'язаних осіб контролюється Дмитром Фірташем. Експерти відзначали, що Фірташ в минулому році отримав контроль над "Сумихімпромом", призначивши лояльний менеджмент (зі своєї компанії Ostсhem) і акумулювавши борги підприємства, ініціював процедуру банкрутства.
Нагадаємо, чистий збиток ПАТ "Сумихімпром" в 2011 р. зменшився в 58 разів - до 2 млн 607 тис. грн. 2010 р. "Сумихімпром" закінчив зі збитками 150,915 млн грн.
ПАТ "Сумихімпром" - енергохімічний комплекс, промисловий майданчик якого займає 226 гектарів. Підприємство розташоване на північному сході України. До складу підприємства входять: 11 основних цехів, 20 допоміжних цехів, 7 підрозділів непромислової групи (комбінат громадського харчування, санаторій-профілакторій та ін.). "Сумихімпром" є найбільшим виробником фосфатних добрив, а також другим за величиною виробником двоокису титану в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас