Янукович вимагає, щоб тарифи стали економічно обґрунтованими вже цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вимагає, щоб тарифи стали економічно обґрунтованими вже цього року

497
Президент Віктор Янукович наполягає на необхідності приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня до кінця 2012 року. Про це він сказав, виступаючи на засіданні Ради регіонів.
"Я вимагаю, щоб до кінця 2012 року на місцевому рівні тарифи на послуги житлово-комунального господарства були приведені до економічно обґрунтованого рівня... Я чекаю від державних регуляторів, яких я поки що не чую, я чекаю від вас, шановні колеги, пропозицій", - заявив Янукович.
Крім того, він зазначив, що очікує від Кабінету міністрів звіт про проходження країни через період сильних морозів і пропозицій щодо реформування житлово-комунального господарства.
Крім цього, президент підкреслив, що при реалізації великих проектів у житлово-комунальному господарстві повинен ефективно використовуватися механізм державних дотацій, при цьому такі проекти повинні реалізовуватися в повному обсязі і з мінімальною кількістю помилок. Зокрема, президент навів для прикладу ситуацію з будівництвом очисних споруд в Одесі, яка, за його словами, представляє випадок неправильної реалізації проекту.
"Майже 600 мільйонів гривень ми вбухали в цей проект, без розуму і без голови... Попереджаю, що якщо буде повторення такого випадку, як в Одесі - не ображайтеся. Якщо у вас не вистачає часу, щоб розібратися, і ви чекаєте, коли президент буде розбиратися, - це погано закінчиться. Другого такого випадку не буде", - заявив Янукович.
Він додав, що чекає від чиновників відповідального ставлення до використання державних коштів.
Як повідомлялося, в липні 2011 року Янукович зажадав від новоствореної тоді Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг оперативно встановити економічно обґрунтовані тарифи на житлокомунпослуги. В кінці січня Державна фінансова інспекція мала намір в лютому почати перевірку комунальних підприємств сфери ЖКГ щодо обґрунтованості підвищення тарифів на послуги.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас