До середини весни в Японії може не залишитися жодної АЕС, яка працює — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До середини весни в Японії може не залишитися жодної АЕС, яка працює

Енергетика
510
Останній реактор японської АЕС "Такахама" в префектурі Фукуї, що працював, заглушили минулої ночі для проведення планової технічної перевірки. Про це повідомила оператор станції, енергокомпанія Kansai Electric Power.
Після зупинки "Такахама" в Японії залишилося тільки два діючі атомні реактори - 6-й енергоблок АЕС "Касівадзакі-Каріва" в префектурі Ніїгата і 3-й реактор АЕС "Томарі" на північному острові Хоккайдо, передає Уніан.
При цьому обидва ці енергоблоки до кінця квітня будуть також заглушені для планової інспекції, яку кожен атомний реактор, згідно з японськими законами, повинен проходити раз на 13 місяців.
Таким чином, до середини весни в Японії може не залишитися жодної АЕС, що працює.
В енергокомпанії Kansai Electric Power, що забезпечує електрикою центральну частину острова Хонсю, відзначили, що відключення останнього наявного в її розпорядженні атомного реактора призведе до зниження вироблення електроенергії на 8,8 відсотка.
На території Японії всього є 54 комерційні атомні реактори. Після торішньої катастрофи на АЕС "Фукусіма-1" велика їх частина була зупинена для екстрених або планових перевірок безпеки і до цих пір не відновила роботу. Для цього операторам АЕС необхідний дозвіл місцевої влади, яка вимагає від енергокомпаній надання гарантій безпеки реакторів.
Практично повна зупинка атомної енергетики в країні змусила владу Японії ввести режим економії електрики і збільшила потреби країни в паливі для теплових електростанцій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас