Українські індекси у вівторок вранці знижуються слідом за світовими ринками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси у вівторок вранці знижуються слідом за світовими ринками

Фондовий ринок
79
Фондовий ринок України у вівторок почав торги негативною динамікою індексів, прямуючи за знижувальною тенденцією світових біржових індикаторів: індекс "Української біржі" (УБ) до 10:35 знизився на 0,54% - до 1507 пунктів, індекс ПФТС - на 0, 04%, до 565,24 пункту.
На УБ вранці всі індексні папери знаходилися в "червоній зоні". У зниженні при цьому лідирували акції "Укрнафти" (-2,2%), Укрсоцбанку (-1,48%) і Райффайзен Банку Аваль (-1,43%).
В індексному кошику ПФТС вранці торгувалися акції "Азовсталі" (-0,49%), Алчевського меткомбінату (-0,1%) і Авдієвського коксохімзаводу (-0,09%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха, давно очікуване рішення щодо надання Греції фінансової допомоги не призвело до миттєвого зростання котирувань на фондових майданчиках, оскільки його спекулятивна складова вже була відіграна раніше, тепер же ринки коректуються для подальшого помірного зростання.
Крім того, на думку експерта, ближче до закриття сесії на українських фондових майданчиках можливе зростання волатильності торгів у разі формування індексами США цілеспрямованого руху.
Провідний інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Олександр Федоров, в свою чергу, зазначив, що прийняте за результатами саміту міністрів фінансів ЄС рішення, безумовно, дає Греції шанс уникнути дефолту, хоча багато економістів сходяться на думці, що до подолання європейської боргової кризи ще далеко, а допомога Греції - лише невеликий перепочинок для ринків.
В цілому, як підсумував експерт, позитиву на зовнішніх майданчиках поки не дуже багато, але "бики" не здаються і продовжують утримувати свої позиції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас