Євросоюз узгодив план фіндопомоги Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз узгодив план фіндопомоги Греції

Казна та Політика
612
Євросоюз погодив програму фінансової допомоги Греції, повідомляє Agence France-Presse рано вранці у вівторок, 21 лютого, з посиланням на джерело, близьке до переговорів.
Питання про допомогу Греції обговорювалося на зустрічі міністрів фінансів країн єврозони, що тривала майже 12:00.
Досягнута угода передбачає скорочення державного боргу Греції до 120,5 відсотка ВВП до 2020 року, пояснив він. Раніше Євросоюз і МВФ заявляли, що до 2020 року держборг Греції повинен скоротитися до 120 відсотків ВВП.
В рамках програми фінансової допомоги Греція отримає від ЄС кредит у розмірі 130 мільярдів євро. Крім того, досягнута попередня домовленість з приватними інвесторами про списання боргів Греції на загальну суму 100 мільярдів євро.
В обмін на фінансову допомогу від Євросоюзу і МВФ Греція була змушена схвалити план скорочення держвидатків, що передбачає скорочення робочих місць в держсекторі на 15 тисяч, лібералізацію трудового законодавства та зниження мінімальної зарплати до 600 євро на місяць проти колишніх 751 євро.
Заходи, на які уряд Греції пішов заради отримання кредиту, вкрай непопулярні у населення. У ніч на 13 лютого, коли план скорочення держвидатків проходив узгодження в парламенті, в Афінах пройшли масові акції протесту, які переросли у заворушення і зіткнення демонстрантів з поліцією.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас