Кінах: Угода про ЗВТ з СНД потребує технічного доопрацювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Угода про ЗВТ з СНД потребує технічного доопрацювання

144
Прийняття Угоди про створення Зони вільної торгівлі в рамках СНД принесе вигоду Україні, але даний документ вимагає технічного доопрацювання. Про це в коментарі УНН сказав заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Анатолій Кінах.
"Ми однозначно підтримуємо Угоду про Зону вільної торгівлі між Україною та СНД, в першу чергу, в зв'язку з тим, що ця угода вперше за роки існування СНД сформульована на стандартах СОТ, в тому числі - в частині розгляду спірних питань захисту внутрішнього ринку, заходів з протидії нерівноправної конкуренції. Враховуючи те, що Україна вже четвертий рік є членом СОТ, а Росія максимум до червня завершить ратифікацію щодо вступу до СОТ, і Казахстан, відповідно до заяв президента Назарбаєва, до кінця 2012 року теж планує вступити до СОТ, це дає можливість сформувати умови торгівлі на основі міжнародних стандартів, у чому Україна зацікавлена", - зазначив А.Кінах.
Парламентарій зазначив, що підписання Україною угоди про ЗВТ в рамках СНД не завадить підписанню аналогічної угоди з Євросоюзом.
За словами Кінаха, на сьогоднішній день необхідно вирішити окремі технічні питання, пов'язані з ратифікацією Угоди.
"Цей проект перебуває на розгляді у юристів Адміністрації Президента України. Можливо, потрібно трохи часу, щоб воно було розглянуто в контексті відповідності законодавству та Конституції України і нашим зобов'язанням як країни, що входить до СОТ. Потім угоду буде направлено до парламенту. Серйозних і принципових проблем я тут не бачу. Я впевнений, що її розглянуть найближчим часом", - додав Кінах.
Як повідомлялося, голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов зазначав, що Україна не готова до імплементації положень угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас