В Міноборони вважають, що скоро в армію вишикується черга — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Міноборони вважають, що скоро в армію вишикується черга

Казна та Політика
479
Ініціативу нового міністра оборони Дмитра Саламатіна підвищити зарплати військовослужбовцям експерти схвалюють. Однак підняти їхні заробітки до рівня розвинених країн поки нереально. Зокрема, директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак позитивно оцінює наміри глави Міноборони. "Але лейтенант російської армії отримує в перерахунку 1500 доларів, угорської - 1300 доларів, а наш - менше 400, - сказав він "Сегодня". - Навряд чи його грошове утримання вдасться підняти до їх рівня, це поки нереально".
Скільки будуть заробляти офіцери ЗСУ, в Міноборони не говорять, боячись наврочити. Втім, прогнозують, що "скоро буде черга з бажаючих служити, тому що посадові оклади військових хочуть прирівняти до зарплат держслужбовців".
Нагадаємо, своїми головними пріоритетами на посаді голови Міноборони новий міністр Дмитро Саламатін називає збереження кадрового потенціалу Збройних сил, підвищення соцстандартів військовослужбовців, а також переозброєння ЗСУ. Про це він повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". "Якими б сучасними не були озброєння і техніка, без підготовлених людей, які на ній працюють і обслуговують її, без військових професіоналів, - це всього лише високотехнологічний метал", - зазначив міністр. Він ратує за збільшення грошового утримання людей в погонах і вирішення їх житлової проблеми. Суму в 3000 гривень, які в середньому отримує молодший офіцер, шеф Міноборони назвав недостатньою, вона не забезпечує гідний рівень життя сім'ї. "Саме над цим я сьогодні і працюю", - сказав Саламатін. Він підкреслив, що продовжить лінію на будівництво сучасного службового житла для військовослужбовців (на ці цілі виділяється 500 мільйонів гривень), з одного боку, і модернізацію озброєння і техніки, закупівлю нових зразків - з іншого, задіявши повною мірою потенціал "Укроборонпрому", яким керував раніше. Ці плани допоможе реалізувати оборонний бюджет, якого, за його словами, ВСУ не мали останні п'ять років, тому ще один пріоритет він бачить в максимально раціональному та ефективному використанні закладених в бюджеті коштів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас