Монті: Італії більше немає сенсу затягувати пояси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монті: Італії більше немає сенсу затягувати пояси

Казна та Політика
839
Уряд Італії не бачить сенсу проводити додаткові програми бюджетної економії, що супроводжуються скороченням видаткової частини і збільшенням надходжень до казни.
Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Італії Маріо Монті, коментуючи ситуацію в країні. На думку італійського прем'єра, навіть в тому випадку, якщо третя найбільша економіка в Європі скотиться в рецесію, додаткові заходи економії більше не матимуть сенсу. Таким чином, Монті відмовився ще тугіше затягувати пояси населенню.
"Коли мене запитують, чи буду я формувати новий бюджет, якщо Італія не зможе поліпшити стан справ в економіці, я відповідаю, що в цьому потреби не існує", - додав прем'єр.
Замість того щоб заощаджувати, прем'єр запропонував стати на шлях зміцнення могутності та стимулювання зростання економіки. Як зазначив глава уряду, на сьогоднішній день 7-8 європейських держав вже направили в Єврокомісію рекомендаційний лист, в якому висловили свої пропозиції щодо ідеї стимулювання зростання. Монті вважає, що стимулювання можна вважати пріоритетним завданням, оскільки питання з Грецією практично вдалося вирішити.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас