Наришкін: У Митному союзі Україна отримає дешевий газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наришкін: У Митному союзі Україна отримає дешевий газ

Енергетика
396
Голова Держдуми Сергій Наришкін підтвердив, що в разі вступу України до Митного союзу ціна для неї на газ буде такою ж, як для російських споживачів.
"Якщо говорити про ціни на газ, усередині Митного союзу ліквідуються експортні мита на енергоносії, тому ціна для всіх країн (що входять до Митного союзу) така ж, як для споживачів всередині РФ", - сказав Наришкін, відповідаючи на запитання студентів дипломатичної академії в Києві в понеділок.
В Україні він перебуває в своїй першій робочій поїздці на посаді голови Держдуми.
До Митного союзу зараз входять Росія, Білорусь і Казахстан.
Водночас, підкреслив спікер, питання приєднання будь-якої країни - "четвертої, п'ятої, шостої до Митного союзу - це виключно суверенна справа".
За твердженням голови Держдуми, ні Росія, ні Казахстан, ні Білорусь не чинять тиску на інші держави з метою примусити їх вступити до Митного союзу.
Хоча, зауважив Наришкін, розрахунки, яким може бути "інтеграційний ефект" для країн, що входять до Митного союзу, робилися інститутами економічного профілю. Ці розрахунки показали, що за 20 років такий "інтеграційний ефект" для трьох держав, що входять сьогодні до Митного союзу, може скласти 900 млрд доларів США.
"А якщо Україна приєднається до цього союзу, то ефект складе 1 трильйон 100 мільярдів доларів США", - додав Наришкін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас