Країни єврозони вирішили знизити ставки за кредитами Греції в рамках першої програми допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни єврозони вирішили знизити ставки за кредитами Греції в рамках першої програми допомоги

Казна та Політика
314
Країни єврозони погодили низку заходів для полегшення боргового тягаря Греції, проте все ще продовжують обговорювати розмір втрат, які матимуть власники грецьких облігацій при реструктуризації заборгованості країни. Про це сьогодні повідомило джерело в грецькому Міністерстві фінансів, передає РБК-Україна.
За даними джерела, країни валютного союзу домовилися знизити ставки за кредитами, вже виданими Греції в рамках пакету фінансової допомоги Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду на суму 110 млрд євро, який був оголошений в травні 2010 р. Крім того, тепер передбачається, що Центральні банки країн єврозони приєднаються до обміну грецьких держпаперів, в якому спочатку мали брати участь тільки представники приватного сектора.
Водночас продовжують обговорюватися питання про більш істотну участь приватного сектора в обміні грецьких паперів, а також про передачу Греції прибутку, накопиченого Європейським центральним банком (ЄЦБ) в результаті купівлі грецьких облігацій з дисконтом на вторинному ринку.
Нагадаємо, сьогодні в Брюсселі відбудеться зустріч глав фінансових відомств країн єврозони, на якій обговорюватиметься питання виділення Греції чергового кредитного траншу, а також списання частини боргу приватних кредиторів.
Раніше сьогодні повідомлялося, міністр економіки США Тімоті Гайтнер заявив, що Америка буде сприяти Греції в її прагненні отримати фінансову допомогу від МВФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас