"Газпром" розкритикував політику Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" розкритикував політику Євросоюзу

Енергетика
694
Група "Газпром" в повному обсязі відновила задоволення запитів споживачів у Європі, які в лютому 2012 року істотно і повсюдно зросли через надзвичайно холодну погоду, йдеться в заяві голови "Газпром експорту" Олександра Медведєва.
Разом з тим, Медведєв заявив, що лютневі холоди в Європі виявили системну проблему сучасної газової галузі, про яку "Газпром" попереджав неодноразово. На думку голови "Газпром експорту", нинішні проблеми викликані переважно "політичними рішеннями, які приймалися в останні роки в ЄС в галузі енергетики".
"У кризовій ситуації спотові ринки і поновлювані джерела енергії виявилися нездатними забезпечувати збільшений попит. Це повною мірою підтверджує їх балансуючу, а не визначальну роль на газовому ринку континентальної Європи. Недостатня розвиненість спотових ринків робить їх максимально вразливими для будь-яких шоків", - йдеться в заяві.
Так, зазначає Медведєв, "на початку лютого ціни навіть на майданчиках, де при цьому і близько не було реальної ліквідності газу, підскочили на 60%". "Тому ідея газової прив'язки в ціноутворенні прирікає всю стійкість газовій торгівлі на свавілля спотової спекуляції. Одночасно немає жодних підстав очікувати, що на цих ринках в майбутньому з'являться достатні реальні обсяги газу для задоволення попиту", - підкреслює він.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас