S&P погрожує Японії зниженням рейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P погрожує Японії зниженням рейтингу

Казна та Політика
197
Агентство Standard & Poor's попередило, що може знизити суверенний рейтинг Японії, якщо зростання економіки країни виявиться гіршим від очікувань або продовжить збільшуватися державний борг.
На думку експертів S&P, підвищення податків не вирішить структурних проблем, які збільшують витрати на соціальне забезпечення в Японії і чинять тиск на скарбницю.
Борговий тягар Японії є найважчим серед промислово розвинених країн, і вона може не перенести різкого скорочення витрат і подальшого підвищення податків, так як боргова криза Європи загрожує рецесією глобальній економіці.
Однією з проблем є те, що правляча в Японії Демократична партія не має більшості в парламенті, через що прийняття політичних рішень часто йде повільно.
"В таких умовах важко отримати згоду опозиційних партій на проведення політики, яка дозволить збільшити навантаження на суспільство. Ця трудність в процесі проведення політики є негативним фактором для суверенного рейтингу Японії", - заявив директор з суверенних рейтингів Standard & Poor's в Сингапурі Такахіро Огава.
Як повідомлялося раніше, рейтингове агентство S&P підтвердило рейтинг Японії на рівні "АА-", але з "негативним" прогнозом. Агентство Fitch фіксує рейтинг Японії також на позначці "AA-" з "негативним" прогнозом, агентство Moody's - на тому ж рівні за своєю шкалою "Aa3", але зі "стабільним" прогнозом.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас